Langkau ke kandungan utama

Akar Umbi PKR Langkawi Ugut Boikot Tun Mahathir1. Kehadiran Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai calon menggunakan lambang PKR ternyata membuatkan rasa tidak senang dalam kalangan ahli parti yang masih kuat pegangan Reformis 1998.

2. Jika sebelum ini berita penentangan kuat berlaku di sekitar Lembah Klang, namun pada hari ini ia sudah terang-terangan sedang merebak jauh ke seluruh kawasan Parlimen Langkawi. 

3. Walaupun sebelum ini Dr Mahathir dilihat agak selesa apabila diumumkan sebagai calon PKR bagi Parlimen Langkawi oleh presiden parti Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, namun kali ini tidak lagi.

4. Akar umbi yang menyertai PKR kerana Reformasi 1998 telah tampil menyatakan rasa tidak senang itu secara terbuka.

5. Bekas Ahli Jawatankuasa Angkatan Muda Keadilan Langkawi, Sukizam Suid menzahirkan rasa tidak puas hati terhadap keputusan gabungan pembangkang tersebut membenarkan Dr Mahathir bertanding atas lambang PKR di Langkawi pada hari ini.

Ulasan

 1. إذا كنت تنوي في البحث عن شركة لتنظيف منزلك فعليك الاستماع إلى نصائح التنظيف التي نقدمها لكم ،حيث نقدم لكم طرق مختلفة وعصرية لتنظيف المنزل في أسرع وقت ممكن.
  تعتمد الشركة على خبراء وعمالة متميزة للقيام بكافة أعمال النظافة للمنازل واستخدام منظفات صحية وسريعة المفعول وعالية الكفاءة في نفس الوقت حتى ننال إعجاب عملائنا الكرام.

  شركة تنظيف بجازان
  شركة تنظيف بابها
  شركة تنظيف بخميس مشيط
  شركة تنظيف بالظهران
  شركة تنظيف بعنك
  شركة تنظيف بعنك

  BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Perihal Elaun Keraian Kakitangan Kerajaan

ELAUN KERAIAN
BAGI pegawai-pegawai kerajaan gred 43 ke atas, mereka di peruntukkan dengan elaun keraian yang merupakan sebahagian daripada pendapatan mereka. Elaun minima RM400 sebulan di kecualikan daripada cukai pendapatan.

Imbuhan Tetap Keraian yang diberikan kepada pegawai dalam Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan pegawai tertentu dalam Kumpulan Pengurusan dan Profesional merupakan elaun yang dibayar atas kadar tetap secara bulanan.

Tujuan pemberian Imbuhan Tetap Keraian adalah sebab jawatan dan tanggung jawab pegawai memerlukan mereka meraikan tetamu bagi mewujudkan suasana ramah mesra. -- FAQ SSM oleh JPA

Namun pada kebiasaannya, Imbuhan Tetap Keraian ini hanya digunakan untuk meraikan diri sendiri ataupun keluarga sendiri sahaja ataupun untuk membayar hutang-hutang peribadi sahaja.

Andai kata ada tetamu yang datang ke pejabat dan mereka di jamu, itu adalah dari perbelanjaan pejabat. Malahan ada pejabat yang membayar makan minum tetamu yang diraikan di hotel/restoran menggunak…

#SIAPA_ARAH_BUNUH_ALTANTUYA?

(By: Ariff Ahmad)
Walaupun Kerajaan Australia telah bersetuju untuk membenar Sirul dibawa pulang ke Malaysia tetapi reaksi Mahathir terhadap isu tersebut adalah seperti dia tidak berminat untuk membenarkan Sirul Azhar pulang ke Malaysia (sila rujuk FAKTA 1).  
Mengapa Mahathir tidak berapa bersetuju dengan cadangan tersebut. Untuk memahaminya, maka kita perlu rujuk kepada sejarah pembelian kapal selam tersebut.
Mengikut siasatan saya, Rancangan untuk membeli kapal selam telah mula dibahas di Parlimen seawal tahun 1993 lagi (sila rujuk pada beberapa SCREENSHOT HANSARD dibawah). Persoalannya ialah, jika Mahathir sebagai Perdana Menteri merangkap Menteri Kewangan berkata dia tidak tahu tentang rancangan hendak membeli KAPAL SELAM, jadi apa yang Mahathir buat semasa isu tersebut dibahas di Parlimen. DIA TIDUR AGAKNYA  
Ini adalah fakta-fakta tentang siapa yang terlibat didalam pembelian kapal selam Scorpene
👉1) Yang mencadangkan pembelian kapal selam ialah
a) Mokhzani Mahathir dan 
b) Ibrahim M…

APA SEBENARNYA TUN MAHATHIR MAHU?

TS Zeti dan Tun Daim telah mengakui ekonomi negara kekal kukuh dan rezab simpanan negara mempunyai rm436 billion, tertinggi dalam sejarah negara!
Terbaru Tun Mahathir telah membuat kenyataan yang mana 1MDB ...penubuhan siasatan diRaja ( RCI ) tidak perlu kerana tiada bukti kukuh untuk disabitkan kesalahan pada Najib.
Kini semuanya sudah nyata dan jelas..100% sebelum ini isu2 tersebut telah di politikkan kerana ada sesuatu yang tersembunyi hanya Najib dan Mahathir sahaja yang mengetahui.
Dulu Mahathir kata Najib dan kerajaan BN perlu ditumbangkan untuk menyelamatkan negara dari MUFLIS  dan juga tak mahu aset2 negara dijual ke negara luar. 
Malah dengan konsisten mengatakan Najib penyamun dan pencuri harta rakyat serta mengayakan keluarga mereka.
Hanya 5 hari sahaja Mahathir dapat kuasa..segalanya sudah terjawab hanya dengan kenyataan Zeti dan Daim sahaja.
Adakah Mahathir jujur dengan perjuangan agama bangsa dan negara?
Dalam sejarah satu permainan politik yang amat kotor...fitnah, pembohongan…