Selasa, 31 Ogos 2010

PROGRAM AMBANG MERDEKA OLEH RUKUN TETANGGA KAMPUNG EXPO KAMUNTING

KAMUNTING, 30 Ogos 2010, 11.00 malam - Bertempat di Sekolah Agama Rakyat Kampung Expo Rukun Tetangga Kampung Expo Kamunting telah mengadakan program Ihya Ramadhan dan juga Sambutan Ambang Merdeka pada tepat jam 12.00 malam.

Majlis di mulakan dengan berbuka puasa, solat terawih dan jamuan more. Pada jam 10.30 malam 32 peserta dari 3 skuad Skim Rondaan Sukarela pelbagai kaum dan penduduk-penduduk setempat berkumpul untuk sama-sama menyambut detik 12.00 malam Kemerdekaan kali ke 53.

Tepat jam 12.00 malam loceng sekolah dibunyikan, 3 das tembakan dilepaskan. Lagu NegaraKu dinyanyikan dan bendera Malaysia dinaikkan dengan pancaran lampu sorot.

Seteruskan Ketua Skuad Tuan Haji Ibrahim dan semua yang hadir melaungkan kata keramat MERDEKA sebanyak 3 kali.

Lagu 'Jalur Gemilang' dan '1 Malaysia'  terus memeriahkan suasana dalam hujan renyai-renyai pada malam merdeka.

Seterusnya 32 ahli SRS bersiap sedia dan menerima taklimat daripada Komander En Muhsinon Saari. SRS untuk Rukun Tetangga Kampung Expo disertai oleh pelbagai kaum dan pelbagai latarbelakang. Semuanya bersatu dibawah semangat 1 Malaysia.

SRS ini berada dibawah kawalan Jabatan Perpaduan Negara dan dibawah nasihat PDRM. Semua peserta dibekalkan delam vest pantulan cahaya, baju kalis hujan,  lampu suluh LED, beacon light, baton dan cota. Kawalan berakhir pada jam 4.30 pagi di Pejabat Perpaduan Kampung Expo Kamunting.

Turut hadir dalam majlis sambutan Ambang Merdeka ialah Ketua Polis Balai Kamunting C/INSP Rosli Hamid,  Pegawai Jabatan Perpaduan Daerah LMSK Tuan Hj Radzi dan juga Puan Sharipah Noorhaniza bt Syed Abdul Aziz yang mewakili YB Dato Muhammad Zahir Dato Khalid .

Lim Guang Eng Sembelih Lembu Korban? Umno Juara Fitnah

Memang melucukan apabila Pas melahirkan rasa kesal dengan tindakan cybertrooper Umno yang menukar gambar Nizar kepada gambar Lim Guang Eng menyembelih lembu.

Memang ia satu teknik cut an paste. Kenapa hari ini pula Pas nak berlakon jadi baik. Sedangkan kita semua sedia maklum bahawa Pas lah yang memulakan segala-galanya, Dahulu orang Umno tidak mempeduli sangat tentang peranan internet dalam politik. Pas yang mengajar Umno buat seperti mana yang Pas pernah lakukan sebelum ini.

Dahulu Pas menukarkan gambar Rafidah Aziz sedang berbogel diatas katil bersama Samy Vellu, Pas juga melakarkan imej Khir Toyo menyapu sampah di jalan raya dengan penyapu sebagai sindiran Khir Toyo memberi hadiah penyapu kepada Dato Bandar Hulu Selangor.

Siapa yang melakar gambar Perak Darul Kartun jika bukan Zunar Pelukis karikator Pas.  Pas juga menukar gambar-gambar pemimpin BN seperti  Tun Mahathir menjadi Firaun, DS Rosmah Mansor, DS Najib dan ramai lagi.

Ini menunjukkan sikap munafik Pas. Mereka bebas melakukan apa sahaja kepada orang lain seperti menfitnah, mencaci, mencerca dan menjatuhkan maruah pemimpin BN dan Umno tetapi apabila diserang balas oleh BN/UMNO baru mereka terperanjat dan terkedu, Baru naj sebut soal haram halal dan etika. sopan santun dan adab. Selama ini Pas bersopan, beradab, berbudi mulia, bersangka baik?

Dasar munifikun Pas memang dilaknat oleh Allah. sekarang Pas menerima bala dan hukuman kerana bersekutu dengan kafir harbi. Merelakan pemimpin Pas menjilat punggung kapir yang penuh najis mughallzah. Sampai bila pun Pas akan terus sesat dan menyesatkan.
Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan (DPPWP) kesal kerana Umno terus memainkan intrumen fitnah bagi memburukan Imej PAS-Pakatan Rakyat, walaupun masih berada dalam bulan Ramadhan. Tindakan cybertrooper Umno yang mengunakan nama “PAS Beruk” mencipta dan menyebarkan gambar super impose yang kononnya Lim Guang Eng sedang menyembelih lembu korban untuk umat Islam dengan tagline “Sanggupkah kita lihat jika jadi begini? Dalil apa lagi nak halalkan perbuatan DAP??” adalah keterlaluan dan sengaja mencetus sentimen agama.

DPPWP kesal kesal budaya fitnah terus membiak dalam Umno walaupun dalam bulan Ramadhan ini. Begitu jauh mereka tersasar dari hidayah Allah. Demi kepentingan politik mereka, gambar sedemikian dicipta, walhal gambar sebenar adalah menunjukan Datuk Seri Nizar Jamaluddin sedang menyembelih lembu korban untuk rakyat. Gambar berkenaan sengaja direka dengan harapan rakyat melihat bahawa kerjasama PAS dan DAP kononnya merosakan Islam.

Hal sebegini sudah berakar umbi dalam Umno sehingga diwarisi oleh anak-anak muda hingusan yang baru bersama Umno. Sebelum ini, media Umno-Utusan Malaysia memutar belitkan fakta dengan menyebarkan kepada rakyat yang ahli parlimen DAP-Serdang-Teo Nie Ching beri ‘tazkirah’ dalam surau. Ucapan aluan sengaja ditukar kepada ‘tazkirah’ bagi mencetuskan polemik awam.

Dua hari lepas Tan Sri Zainuddin Maidin yang juga manta Ketua Penerangan Umno pula menyebarkan fitnahnya dengan mengatakan PAS mahu rampas harta Cina semasa peristiwa 13 Mei dan PAS kononnya turut menyokong tindakan Indonesia menyerang Malaysia semasa konfrontasi.

Semua ini adalah fantasi Umno. Kini mereka bermain gambar pula, sama seperti gambar Zaid minum arak yang mereka cipta di Hulu Selangor. Tindakan ini menunjukan Umno semakin kehabisan modal untuk burukkan PAS-Pakatan rakyat. DPPWP berharap pemimpin dan ahli Umno bertaubat. Semakin banyak fitnah disebar, semakin terdedah keburukan Umno. Semakin banyak fitnah disebar, semakin meluat rakyat kepada Umno. Malulah kepada bukan Islam, malulah kepada umat Islam, malulah kepada Allah kerana perbuatan fitnah ini begitu jijik dan jauh lebih dahsyat dari membunuh. Ianya tidak akan diterima oleh mana-mana kaum dan agama sekalipun.

Herman Samsudeen
Pemangku Ketua
Dewan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan

Khairiah Masjid Kg Expo Kamunting dipecah-belahkan oleh Pas

Nga Kor Ming dan AJK haram
Ustaz Othman bin Noh berasal dari Kelantan merupakan seorang bekas NCO tentera berpangkat Sergeant dalam Kor Kagat hari ini merupakan duri dalam daging kepada penduduk kampung tersebut sejak beliau bersara dari tentera. Satu ketika dahulu beliau hanya menjadi khatib jemputan dalam Surau Diri Jumaat. Hari seolah-olah dia menjadi Imam No 1 dalam masjid tersebut.

Pernah sebelum beliau ditukarkan ke Sarawak, beliau telah melepaskan geram kepada jemaah surau dalam Khutbah Solat Aidul Fitri pada tahun 90an dahulu. Beliau telah menggunakan kesempatan tersebut untuk melepaskan geramnya kerana ditukarkan ke Sarawak dalam tempoh 24 jam.

Oleh kerana perangainya yang tidak elok itu lah beliau gagal dinaikan pangkat seperti Kapt (B) Dato Najimuddin Elias.

Khutbahnya panjang dan merepek-repek menjadi permulaan titih hitam solat sunat aidil fitri  dan menyebabkan ramai jemaah meninggalkan masjid walaupun khutbah belum selesai.

Surau diri Jumaat ini pada tahun 2000 telah dirampas kuasa oleh Pas selepas mereka mendesak AJK yang ada supaya mengadakan mesyuarat agong. AJK lama tertipu kerana dalam masa mesyurat berjalan mereka mendesak agar jawatankuasa di rombak dan dibuat perlantikan baru.

Rupa-rupanya Pas telah merancang untuk merampas kuasa semua masjid di Malaysia. Ada yang berjaya dan ada yang gagal. Gagal kerana AJK yang ada berpegang kepada Enekmen bahawa AJK masjid tidak boleh dipilih melalui mesyuarat agong.

Selepas Pas menguasai surau tersebut mereka telah menghalau AJK lama supaya jangan lagi pijak surau tersebut. Ini dilakukan kerana AJK lama menegur kepincangan dan salah tadbir AJK tersebut yang lebih kepada politik Pas.

Pada masa yang sama pihak kerajaan di bawah kepimpinan Tun Abdullah Badawi telah meluluskan satu peruntukan besar untuk membina sebuah masjid baru bagi menggantikan surau yang ada.

AJK Pas ini menentang pembinaan masjid kerana bimbang AJK mereka akan luput secara otomatik kerana pembinaan masjid tersebut mempunyai AJK nya sendiri iaitu daripada AJK asal.

Ini menimbulkan kemarahan kepada AJK Haram dan tentangan dan protes menjadi semakin melampau. Paling iblis ialah apabila mereka mengadakan solat hajat supaya pembinaan masjid tersebut dibatalkan.

Setelah masjid siap, mereka AJK haram ini telah menggunakan orang dalam di Jabatan Agama Islam Negeri dan meletakkan nama AJK haram dalam senarai AJK pembinaan masjid,

Mereka menipu Orang Besar Jajahan dalam proses perampasan pengurusan dan pentadbiran masjid tersebut.  Oleh itu sehingga ke hari ini mereka terus menguasai masjid yang ada.

Ingatkan dengan siapnya masjid tersebut dan dengan barisan AJK yang besar dan paling ramai di Perak masjid tersebut kembali menjadi masjid yang bebas dari unsur-unsur politik. Rupanya tidak. Ia menjadi bertambah parah sebelum dan selepas PRU 12 yang lalu.

Masjid ini menjadi tumpuan pemimpin Pas dan Dap untuk menyampaikan ceramah politik. Penceramah politik hanya mengambil masa yang pendek untuk memberi selawat dan salam tetapi kemudian sejam atau lebih penuh dengan maki hamun dan fitnah terhadap orang lain yang tidak ada di situ.Niza Jamaluddin, Mat Sabu, Mahfuz Omar dan ramai lagi pernah datang untuk kempen politik mereka.

Hari ini Manusia yang bernama Othman Noh ini menjadi lebih biadap dan kurang ajar terhadap jemaah yang tidak menyokong Pas. . Setiap minggu beliau akan menyampaikan khutbah Jumaat dengan teks yang dibuatnya sendiri, bukan teks yang disediakan oleh Pejabat Agama Perak.

Dia akan menggunakan ayat-ayat Quran yang pendek dan tidak habis atau tidak lengkap dalam khutbahnya, semata-mata untuk kepentingan politik parti nya. Tambahan pula bulan ini ialah bulan puasa di mana tazkirah dibuat diantara 8 rakaat solat terawih. Peluang yang baik bagi beliau untuk meneruskan agenda politik beliau.

Othman Noh ini juga menjadi penceramah agama di masjid-masjid sekitar Taiping sehingga ke Kerian dan juga Bukit Gantang. Dalam ceramah, beliau banyak menjadikan jiran-jirannya sebagai modal politk dalam ceramah maki hamun menghina dan mencerca dan memburuk-burukkan jiran-jirannya.

Orang tua-tua khairiah Kg Expo hari ini tak sanggup lagi untuk bersolat di masjid tersebut dan ramai yang terpaksa ke Masjid Jamek Kamunting.  Pernah seorang warga emas pergi ke masjid dengan membawa parang, "kalaunya jika depa berani halau aku, aku lipas dengan parang" katanya.

Mulutnya amat bisa, yang bahawa ia menjadikan huru hara kerana orang-orang yang tidak menyokongnya menjadi sasaran ceramah dan khutbah beliau.

"Othman Noh ini suka memburukkan dan menyerang peribadi orang yang tak sokong dia dalam ceramah beliau" kata seorang warga emas.

"Hari-hari dia tengok orang dari rumah dia atau masa dia berjogging dia akan teropong tengok bini siapa tak pakai tudung, sampai seluar dalam bini orang diampaian pun dia ambil tahu"

" Ustaz Othman Noh pernah mencemoh sorang jiran yang pencen dengan berkata Apa guna dapat pencen besar, beli kereta besar tetapi tolak Islam, ini kata dia semasa dalam kuliah agama" tambah warga emas itu.

Pernah dalam khutbah beliau mengkritik jiran yang buat  pagar batu tinggi kononya bongkak dan tak mahu berjiran dengan orang. 

Hidupnya hari ini makan pencen kerajaan dan isterinya masih bekerja sebagai seorang guru di sebuah sekolah menengah bergred DG 44.

Cuma persoalannya adakah beliau mempunyai tauliah untuk mengajar agama disurau atau masjid dalam negeri Perak. Jika ada maka eloklah di tarik balik permit kerana beliau banyak menyalah gunakan kuasa yang ada padanya. Mengenai khutbah juga diharapkan  IPD Taiping membuat pemantauan terhadap beliau.

Cadangan TM amat mudah. Pejabat Agama Islam negeri hendaklah turun padang dan mengambil alih pentadbiran masjid tersebut. Buang semua AJK Haram dan gantikan dengan AJK baru yang bebas dari politik pembangkang.

Hari ini mereka cuba menghalau semua jemaah yang tidak senada dengan mereka dan hari ini jemaah solat jumaat datang dari khairaih lain kononnya ini lah masjid kita. Ada yang sanggup melintas dua tiga buah masjid semata-mata untuk memberi sokongan kepada Perampas atau KUDETA ini.

Kemudian dalam khutbah beliau mengkritik ahli khairiah yang enggan  bersamanya kononya berdosa dan haram meninggalkan khiariah yang ada. Bagaima pun ia menjadi halal kepada jemaah luar yang bersolat di masjid itu.

Masjid ini juga satu-satunya masjid yang berani mengibarkan bendera Pas dalam musim pilihanraya dan menggantung gambar-gambar pemimpin Pas Pusat di dalamnya. Risalah dan poster ceramah Pas sudah tentu penuh papan kenyataan.
Najmuddin Elias

Inilah kemunafikan Pas yang perlu diambil tindakan segera oleh Jabatan Agama Islam Perak. Harap YB Dato Najmuddin Elias Penasihat Hal Ehwal Agama Perak yang juga bekas Kor Kagat supaya melihat hal ini dengan serius. Jika susah sangat tarik balik tauliah dan tutup masjid ini buat sementara waktu.

Perompak Laptop Taiping,Perak.

Ustaz Azhar Idrus - Ceramah Mengata Orang

Isnin, 30 Ogos 2010

HA HA HA........RANKING BLOG PANAS1 MyKMU 615
2 Agenda Daily 632
3 House PK @ ParpuKari 741
4 Gerakan Anti PKR @ GAP 823
5 The Unspinners 897
6 Pisau 965
7 Rocky’s Bru 1,285
8 Dr Novandri 1,637
9 Taipingmali 1,886
10 AIDC 1,898
11 Media Permatang Pauh 1,969
12 RBF 2,105
13 The Flying Kicks 2,323
14 Perak Today – The Portal 2,328
15 Malaysia-Instinct 2,418
16 Out Syed The Box 2,539
17 Papa Gomo 2,940
18 Anwar Pembohong 3,059
19 UMNO Online 3,156
20 McTheory 3,380
21 Keris Putera 3,577
22 Kickdefella 3,857
23 Husin Lempoyang 3,923
24 UMNO Reform 4,836
25 Bumiyang 4,838
26 Panglima Perang Cyber 4,892
27 Pilhan Anda 5,143
28 Medan Info Kita 5,374
29 Azli Shukri 5,473
30 Dato Kadir Jasin 5,874
31 Big Dog 5,929
32 Another Brick In The Wall 6,335
34 My Anger 6,779
35 Beranikan Hati 7,145
36 Pribumi Perkasa 7,672
37 Apa Yang Tersirat 7,910
38 Paneh Miang 8,243
39 Melayu Bersatu 8,369
40 Warisan2057 9,198
41 Penghuni Gua 9,270
42 Nobisha 9,990
43 Tunku Aisha 10,229
44 RajahMas 10,331
45 Mutiara Melayu Penang 10,495
46 Jeffry Damien 10,692
47 Satu Lima Tiga 10,780
48 Angin Perubahan 11,383
49 Satu Melayu 11,459
50 Nasionalis 1982 11,815
51 Kedah Times 12,353
52 Semut Hitam 12,886
53 Mahaguru58 13,220
54 Jebat Must Die 13,740
55 Cucu Tok Selampit 14,062
56 Gelombang Wangsa Maju 14,418
57 DR 1221 14,995
58 Anak Merdeka 15,060
59 Wake Up! 15,823
60 GaraManis 16,795
61 Gelagat Anwar 16,884
62 Pengundi Setia Sg Rapat 17,451
63 X-PKR 17,582
64 DetGuaq 18,973
65 Waadat 21,640
66 Melayu Pasir Gudang 21,648
67 Analisa Kumbang 21,826
68 Rahman, Ah Chong, Muniandy 21,959
69 Putra Merdeka 21,966
70 Kluangman 22,144
71 Anak Omak 22,152
72 Kamalfarsya 23,088
73 Mesin Taip Buruk 23,874
74 Unit Media Baru Pemuda UMNO 24,713
75 Apanama 26,205
76 Sahabat Gunung 27,179
77 Voices Around 27,705
78 Exception 28,656
79 Sanggul Melayu 28,661
80 Just Read 28,855
81 Sri Tri Buana 28,960
82 Tomyam Poktek 31,185
83 Nuraina Samad 31,716
84 Senjaliza 32,381
85 Gelombang Rakyat 34,970
86 Kita Mesti Selamatkan Melayu 35,661
87 Tukang Dok Peghati 37,682
88 Tun Faisal 42,198

DAP hantar amoi dan amoo cantik untuk pikat hati Tok Guru Alim Ulama Pas

Hannah Yeoh
Isu Dap kencing Pas semakin menjadi-jadi. Setakat hari ini sudah banyak pendedahan mengenai Dap menghantar agentnya untuk terus menambat hati pengundi Melayu dari parti Pas.. Setelah amoi MP Serdang buat kecoh di Kajang, Amoo Hannah Yeoh bini Hindu pula menjadi agent  Dap untuk terus memikat alim ulama Pas di USJ Taipan.

Hannah Yeoh dan Suami
Sebelum berakhir Ramadhan ini tentu akan ramai amoi dan amoo Dap yang meneruskan misi mereka. Dap sungguh cerdik kerana tidak menghantar Apek tua seperti Karpal Sigh, Kit Siang. Seng Giaw dan ramai lagi muka-muka ala-komunis bintang 3.

Pas juga nampaknya sama naik seronok menyambut pelakon-pelakon hebat dan seksi untuk terus menyerikan majlis Pas. Mat Put pun mengeluarkan fatwa-fatwa untuk menghalalkan cara.

Tok tok guru Pas pun kenalah buka kitab untuk mencari nas-nas yang menyatakan bukan Islam boleh masuk masjid.
Teoh Ni Ching

Kapirlah Umar
Maka keluarlah hadith-hadith yang menyebut kisah-kisah Yahudi masuk masjid untuk berjumpa dengan Baginda Rasullulah.

Pas juga menuduh Umno dengki kerana Pas berjaya mendekati Dap, sedangkan Umno gagal melembutkan hati Dap [ PULAK DAH!! UMNO tak cembru dan tak dengki laa, Umno cuma mendedahkan kebodohan Pas yang kena kencing oleh Dap]

Dap mengumpan Pas dan khairiyah dengan sumbangan duit raya. [ Agaknya dari sumber HARAM atau HALAL?]

Haiwan Kacukan 'Dapas'
Kita berpuasa sudah berada pada hari -hari terakhir, teringin pula nak lihat Pas menjemput muka-muka ala -ala komunis bintang 3 pula hadir ke masjid dengan kopiah dan serban...boleh ker Mat Put?

Perjanjian setan diteruskan walaupun dikritik hebat, Setan terus kencing kepala Pas

Wakil Rakyat DAP Semakin Seronok Ke Surau Dan Masjid…, Giliran Yb Hannah Yeoh Tapi Bertudung, Pasti Nik Aziz Cayaaangg…!!!

Menjelang Ramadhan 2011 tahun depan mungkin sudah ada wakil rakyat DAP dan juga wakil rakyat bukan islam PKR akan memeluk agama islam, maka kerusi wakil rakyat PAS akan bertambah…..

Selepas kecoh kes mencemar masjid dan surau oleh Xavier di Masjid Ar Rahimiah, Teo Nie Ching di Surau Al Huda, William Leong di Masjid At Taqwa, kini muncul seorang lagi wakil rakyat wanita DAP yang menyertai senarai Yb bukan islam “mengamarahkan” lagi program IFTAR Ramadhan….

ADUN Subang Jaya, Yb Hannah Yeoh telah “memenuhi undangan” dan bersama sama umat islam di USJ Taipan, Masjid Al Falah dalam satu majlis Iftar Ramadhan. Kali ini pihak penganjur agak berhati hati dan memperbaiki segala kesilapan yang telah dibuat oleh penganjur sebelum ini Masjid At Taqwa, Surau Al Huda dan Masjid Ar Rahimiah… Maka Hannah Yeoh pun disalut selendang diatas kepalanya untuk menutup aurat wanita disamping Yb ini memakai baju kurung.

Ayu sungguh Hannah Yeoh berselendang dan memakai baju kurung, sudah pasti akan mendapat TAULIAH daripada Nik Aziz…..

Agak agaknya selepas ini Yb DAP ataupun Yb PKR yang bukan islam kaum lelaki akan memakai serban dan berjubah untuk sebarang program Iftar Ramadhan…?


View Larger Map

Sumber : Medan Info Kita

PAS tidak setuju Anwar jadi PM

Keratan akhbar diatas secara jelas menunjukan kenyataan yang dikeluarkan oleh Ketua Penerangan Pas Selangor dan Ketua Penerangan Pas Pusat menunjukan Pas tidak bersetuju sepenuhnya Anwar dilantik sebagai PM jika PR memenangi pru akan datang.

Roslan hanya berkata “sebelum ini sekiranya pru 12 (2008) dimenangi oleh PR,calon untuk menjadi PM adalah Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim”

Tidak ada satu patah perkataan pun yang dikatakan oleh Roslan bahawa Pas Selangor bersetuju Anwar dilantik sebagai PM jika PR memenangi pru 13.

Ini jelas berbeza dengan kenyataan yang dikeluarkan SUA PKR iaitu Saifudin Nasution Al-Kataki bahawa PR telah bersetuju sebulat suara memilih Anwar sebagai PM jika mereka menang pru akan datang.

Manakala KP Pas Pusat pula iaitu Idris Ahmad berkata bahawa PR tidak pernah berbincang mengenai calon PM kerana misi mereka adalah menumbangkan BN terlebih dahulu

Eli Bogel Calon Paling HOT Ketua Cabang PJU Dan Juga MPT PKR

 Menjelang pemilihan pimpinan PKR yang akan bermula tak lama lagi, ADUN Bukit Lanjan kini mendapat sokongan padu daripada akar umbi untuk dijulang sebagai pemimpin mereka…Selepas Hari Raya Aidil Fitri ini, kesemua cabang PKR diseluruh negara akan mengadakan Mesyuarat Agung dan kali ini akan diwarnai dengan pesta pemilihan pimpinan diperingkat akar umbi sebelum mereka memeriahkan lagi pemilihan diperingkat pusat bulan Oktober nanti….

Yb Bogel, Eli Wong bakal dijulang oleh ahli ahli di Cabang Petaling Jaya Utara [PJU] sebagai Ketua Cabang. Penyandang jawatan di PJU ketika ini ialah Yb Hee Loy San Ahli Parlimen Petaling Jaya Selatan [PJS], manakala Timbalan Ketua Cabang pula adalah Senator Dr Syed Husin Ali yang bakal mengosongkan kerusi Timbalan Presiden PKR.

Di Cabang PJU ini juga dianggotai oleh “Jutawan Segera” Khairul Anuar Zainuddin @ Jonah selaku Ketua AMK Cabang PJU…., namun begitu difahamkan pada tahun ini, Jonah akan berpindah ke Cabang Shah Alam untuk merebut jawatan Ketua AMK disana setelah bekas Ketua AMK Nor’isham Manap umum keluar parti sewaktu kempen Pilihanraya kecil Hulu Selangor.Agak menarik cara pemilihan kali ini yang bakal menyaksikan wajah wajah baru mengambil alih tampuk pimpinan di peringkat cabang, dalam kes PJU ini, Syed Husin Ali kini seperti “datang tak dijemput, pergi tak diusir…”, padahal Syed Husin sanggup meninggalkan jawatan Presiden PRM sebuah parti sosialis yang berusia puluhan tahun berbanding dengan PKR!
Dijangkakan Yb Hee Loy San akan memberi laluan kepada Eli Bogel dan Hee sendiri akan mengambil alih jawatan Timbalan Ketua Cabang dari Syed Husin Ali. Begitulah taatnya Hee kepada sahabat karibnya Tien Chua.....PKR mahu membuktikan konsep “adil” dalam membenarkan kuasa wanita menerajui pimpinan parti maka Eli Bogel Wong dijangka mengikuti jejak langkah Fuziah Saleh di Cabang Kuantan, Zuraidah Kamaruddin di Cabang Ampang. Hanizah Talha di Cabang PJS dan Rodziah Ismail di Cabang Shah Alam. Impian Wanita mahu melahirkan sekurang kurangnya enam [6] wakil wanita mereka menjadi Ketua Cabang dalam struktur pimpinan PKR.Sehubungan dengan itu juga sayap Wanita PKR turut memberikan “sokongan padu” untuk Eli Bogel Wong bertanding di peringkat Majlis Pimpinan Tertinggi [MPT] PKR. Bukan sahaja sokongan untuk bertanding tetapi sayap Wanita itu juga akan habis habisan berkempen agar Eli Bogel Wong menang dan berjaya melepasi senarai dua puluh [20] undi tertinggi..!Untung sabut timbul…, Untungnya si Eli Berbogel…, masih dijulang dan diangkat oleh sahabat sahabatnya yang ramai berpurdah dan bertudung…!


Apakah anak muda bernama Hilmi Razak yang mengedarkan gambar gambar Eli sewaktu lena tidur bersebelahannya itu akan ditugaskan menjadi ‘Kempen’ Manager buat Eli…??


Kita semua hampir lupa apa kesudahannya cerita Hilmi Razak ini, agak mustahil dia masih belum pulang lagi sehingga ke hari ini..?

Sumber : Medan Info Corner

Bantuan Fakir Miskin dan Anak Yatim di Pantai Remis

Pantai Remis 30 Ogos 2010- Bertempat di Dewan Orang Ramai  telah diadakan satu majlis ringkas penyampaian bantuan duit raya untuk lebih kurang 300 orang termasuk anak yatim dari kawasan Parlimen Pantai Remis Perak, Setiausaha Menteri Besar Perak En Azhar Ahmad mewakili Dato Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Selesai majlis penyampaian bantuan semua yang hadir ke Masjid Al-Nawawi untuk tahlil dan berbuka puasa.

Manakala Menteri Besar Perak mengadakan lawatan kerja ke Bagan Tiang dan Parit Buntar dan berada di sana sehingga malam.LAWATAN KERJA MENTERI BESAR KE KERIAN AHAD 29 OGOS 2010
Squatters of Kampung Raja Bashah, Kuala Kurau will be experiencing more comfortable living conditions when their new settlement is completed on the same site. To be implemented in three phases, the resettlement programme is targetted to be fully finished late next year.

Work on building the settlement infrastructure was officially launched by Chief Minister Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir at the site late Sunday afternoon.

According to Kerian District Officer, Ismail Hassan, a RM2.5 million allocation was approved for the building of infrastructure and land acquisition exercise. Following the ‘Kampung Tersusun’ concept, the new settlement will have 102 individual house lots when fully completed.

Meanwhile, Dr. Zambry said the idea of the resettlement programme was first mooted to him when he first visited the area as Chief Minister late last year. All he could do then was promise to the Kampung Raja Bashah squatters that he will look into the suggestion seriously as they have a genuine problem that needed to be solved.

“After countless discussions, consultations and negotiations between the Chief Minister’s office, BN party leaders, the District Officer, the state Land and Minerals Office, and the land owner, now the effort is seeing fruition.

“The main problem was that the site was not government land and it had an owner. But in the end we managed to persuade the owner to sell the land to us for this purpose (to develop the resettlement site),” Dr. Zambry said in his speech at the ceremony.

The Chief Minister further added that the state government had to use money from its coffers to pay the land owner as the squatters couldn’t afford to pay the asking price themselves.View Larger Map

KALAU KOH SOH KOON BUAT MACAM TU BERBAKUL SUMPAH SERANAH PAS

Gambar2 KM Menteri Bersama Di Majlis Berbuka Puasa Di Masjid Tmn Tun Sardon... Hebat Sungguh, Moga Doa Khatib Adik Mufti Dimakbul Allah SWT.

1. KM Lim Guan Eng di majlis berbuka puasa di Masjid Tmn Tun Sardon, Gelugor, Penang, bersama YB Rayer, Ustz,Shobri Arshad, Tn Hj Ali.

bagi salam dulu

mari lah sama-sama kita bersyukur kepada Tuhan Allaah

Takbir!!!!!

Sudah potong kah?


Tak banyak . sorang RM 20 saja. Latuk

2. Ketua Menteri bersama rakyat di halaman surau di Permatang Tok Jaya dan markas di Penaga dalam program "Bantuan fakir miskin dan majlis berbuka puasa".
Wa baca Bismilaaa hiluumaa nilaahinnn

Ramainya tak berkopiah?

Rasuah!!!!??

Tak bagi duit layaa kah Latuk

Ada kelebau pendek lagi sidap lorr

Haiyaa....Manyak busok loo

Telima Kasi lor

Manyak belatt oooo!

Kami doakan Lu manyak sihat looo

hali-hali makan kanji bagut loo.

Ini apa latuk?

bawa balik sikit, bagi ayam makanWa makan sikit cukup la...tadi wa makan BBQ


3. Majlis berbuka puasa dan penyampaian hamper Raya kepada penduduk di halaman Surau Kampong Jawa, Butterworth.
Lu punya nasib manyak Ong, Lu punya nombor sula naik


Halal ka dah benatang ni?


4. Ketua Menteri bersama MP Yusmadi, Datuk Speaker, pegawai penyelaras Halil dan lain-lain pegawai di masjid di Permatang Pasir. KM Lim sempat mengedarkan hamper Hari Raya untuk keluarga fakir miskin.


Tazkirah pulakkk

Jangan lupa cakap pasai akhirat tau!!

Telima kasih.....looo