Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2010

PAKATAN ROBOH- SAT SAJA LAGI

Krisis Pkr vs Dap di Penang sudah sampai ke kemuncaknya. Eloknya kita bagi keris kepada Zahrin dan bagi pedang cina kepada LGE. Suruh depa berkuntau di gelanggang PISA. Penang,

Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohd. Hashim secara keras menyerang Guan Eng dang menggambarkan Guan Eng sebagai diktator dan cauvinis, Zahrain yang merupakan bekas Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang berkata, pakatan pembangkang perlu menghentikan sebarang tolak ansur dengan pemimpin itu setelah dia gagal menunaikan janji-janji pilihan raya umum lalu.-Utusan Malaysia
Lim G E berkata "Zahrain boleh bakar jambatan", wah....kalau bakar jambatan LGE pun susah lor. Akibatnya Pulau Pinang bungkus, tak ada sumber ekonomi seperti dulu sewatu tiada jambatan lor. Sementera Pkr pula masih percaya Dato Seri Zahrain akan terus setia kepada Pakatan Rebah.

Penang Chief Minister Lim Guan Eng has finally broken his silence over former PKR state chief Datuk Seri Zahrain Hashim’s open criticis…

10 Budak Hitam

Lagu ini bukan zaman hip hop tapi zaman A-GO-GO 67....Lagu ni khas untuk kumpulan blogger yang menamakan kumpulan mereka 10 sibudak hitam.

Seorang pegawai kemas telah memaklumkan bahawa mereka ada merancang untuk membina satu blog yang bernama 10 budak hitam. Mereka mempunyai misi dan visi sendiri sesuai dengan tugas mereka yang berjawatan sebagai pegawai kemas.Tiba-tiba belum apa-apa muncul satu blog yang posting pertamanya telah membelasah YB Zahir Adun Kawasan Kamunting dan selang beberapa hari, YB Midah Sungai Rapat pula menjadi habuan mereka

Apabila nama TM dikaitkan dalam beberapa entry dalam blog tersebut, TM menerima banyak email, sms dan FB yang bertanyakan siapakah individu yang mendokong blog 10BH.

Berdasarkan posting dalam entry pertama yang menghentam YB Zahir, kita dapat menghidu mengapa artikal tersebut ditulis. Gaya penulisan, lenggang lenggok kita tahu matlamat dan asas perjuangan blog tersebut.

Demi kebaikan eloklah segera tarik handbrake dan jangan ada agenda tersembu…

KHALID IBRAHIM GAGAP DI MAHKAMAH

Satu Laporan Polis dibuat oleh YBhg Dato Haji Zainal Abidin Bin Haji Sakom selaku Pengerusi Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK) Selangor pada hari ini Jumaat 29hb. Januari 2010 jam 10:00 pagi di IPD Shah Alam, Persiaran Damai, Seksyen 11, Shah Alam ke atas YAB Dato Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Bin Ibrahim berhubung
"FITNAH YANG DILEMPARKAN OLEH TAN SRI KHALID IBRAHIM TERHADAP YBK".

Ambik kau ......

ILHAM MEWUJUDKAN INKUBATOR DALAM BLOG

Baru-baru ini TM telah berbincang dengan seorang rakan blogger. Hasilnya ialah satu cetusan idea untuk membentuk satu ruang yang disebut inkubator.

Konsep ini ada diambil dari hasil lawatan TM bersama Biro Ekonomi Pemuda Umno Perak sewaktu Taman Teknologi Bukit Jalil di perkenalkan. Ketika itu taman tersebut beroperasi di Bandar Tun Razak sebelum berpindah ke tapak sekarang di Bukit Jalil.

Tujuan taman teknologi ialah untuk melahirkan usahawan-usahawan Malaysia terutama bumiputra yang mempunyai idea dan produk untuk dipasarkan tetapi menghadapi masalah pemasaran. pembungkusan , modal, networking dan sebagainya.

Oleh itu mereka dikumpulkan dalam satu taman dan segala bantuan dihulurkan oleh pakar-pakar yang ada samada dari universiti atau mereka yang sudah berjaya.

Apabila pengusaha ini berjaya dan telah kukuh maka mereka akan dikeluarkan dari taman tersebut untuk berdikari.

Konsep inilah yang cuba diterapkan dalam penulisan blog. Kita faham apabila sesuatu laman blog dimulakan ia memerlu…

LARIAN ANWAR SUDAH SAMPAI KE GARISAN PENAMAT

Anwar dilanda kemurungan , stress dan anxiety;

Nampaknya mulai hari ini Anwar akan berkurung dalam rumah dan tidak akan mengadakan ciri ceramah perdana beliau.

Anwar juga sudah cukup penat seperti pahlawan kehabisan peluru. Senjata yang tinggal hanya air liur basi sahaja.

Anwar cuba mengheret kes liwat ke mahkamah syariah tetapi hakim bertindak bijak dengan menangguhkan kes sehingga kes selesai disebut di mahkamah sivil.

Adalah tidak betul sekiranya mahkamah syariah membuat keputusan siapa salah dan siapa betul tentang kes qazaf tanpa menunggu kes liwat selesai dibicarakan.

Sebagai contoh untuk dikaji ialah kes deraan Nirmala Bonat. Setelah selesai kes jenayah majikannya , Nirmala menfailkan saman terhadap majikannya dan kes akan berjalan mengikut kesesuaian dan ketentuan mahkamah.

Esok Sabtu adalah hari Cuti Thaipusam dan Isnin ialah Cuti Hari Wilayah dan keesokannya ialah 2 Februari , kes Anwar vs Saiful akan bermula tanpa gagal.

Persoalannya ,

Apakah tindakan Anwar. Adakah Anwar akan me…

KJ DIMINTA LETAK JAWATAN

KJ hendaklah garang dan berani macam Dr Zamry

Ketua Pemuda dilihat menghadapi tekanan sejak akhir-akhir ini. Kemenangan KJ sebagai Ketua Pemuda pada pemilihan tahun lalu tidak bertahan lama.

Sewaktu hari penamaan calon PRK P59 Bukit Gantang, KJ kelihatan cukup gembira dan bersemangat, nanum ia tidak berpanjangan.

KJ tidak lagi garang di parlimen seperti dahulu dan kehadirannya juga banyak yang lompong. Malah bukan dia seorang saja, ramai lagi menteri yang kalah dalam pemulihan parti baik dari Umno atau BN seolah-olah merajuk dan tidak berminat untuk hadir ke persidangan.

Pihak pembangkang juga tidak ada bezanya ramai yang tidak hadir ke persidangan bukan kerana sibuk tetapi kerana malas dan malu kerana tidak fasih berbahasa. Nak bercakap kena baca teks dan teloo nya macam apek jaga kandang babi. ho ho ho ho.....

Berbalik kepada KJ, kemurungan terus memuncak kerana kegagalannya dalam melobi untuk jawatan timbalan menteri yang kosong akibat perletakan jawatan. Sekembalinya KJ dari Mekah ia…

NIK AZIZ AKUI ADA UNSUR RASUAH DALAM PAKATAN RAKYAT

Nik Aziz cautions PR leaders over corruption of power 2010/01/25KOTA BARU: Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yesterday reminded Pakatan Rakyat leaders that they risk losing their hold on power if they let corruption become their culture. He said Parti Keadilan Rakyat and DAP leaders, who controlled state governments in Selangor and Penang, should not use their position to enrich themselves or their cronies.

"I have to remind them because they are new to governing the states. If they adopt the culture of corruption, I fear they will lose power as the people will reject them."

He said this after holding a reception for a group of 70 PKR members from the Indian community in Kapar, Selangor, at the menteri besar's official residence here. Their two-day visit to Kelantan was organised by Kapar member of parliament S. Manikavasagam.

Nik Aziz said his advice to his allies was based on his experience as a state government leader for almost 20 years.

"They are new an…

DUA KALIMAH SYAHADAH

AKU BERSAKSI BAHAWA TIADA TUHAN YANG DISEMBAH MELAINKAN ALLAH
DAN AKU BERSAKSI BAHAWA NABI MUHAMMAD ITU ADALAH PESURUH ALLAH


Khalid Samad, Anwar dan Nik Aziz, apakah ada tuhan lain selain dari Allah untuk Katholik?

PAKATAN RAKYAT CUBA MENGAITKAN UMNO DALAM ISU KEPALA BABI

Orang PKR pun boleh buat macam tu jangan main tuduh Umno sahaja. Bukti jelas bahawa orang PR suka main baling batu sembunyi tangan. Buat demo kepala lembu , sorang pun tak mengaku ada ahli Pas dan Pkr.

Pkr sanggup buat apa saja untuk memuaskan nafsu serakah mereka. Dalam bahasa sedap dan lazat ialah PR sanggup menghalalkan cara asalkan nafsu dibalas dengan perbuatan terkutuk. PKR dan Pas telah banyak menghalalkan perkara yang bertentangan dengan Islam. Seperti kes skandel sex Elizabeth dengan jejaka melayu apa nama pun dah lupa.. ops Hilmi kut. Wanita Pas sanggup membela Eliz berpeluk dan menangis tanda simpati dengan bersimpati akan nasib wanita tersebut. Pas dan Pkr menyokong tindakan dan memberi sokongan moral kepada Eliz yang tidak bermoral.

Khalid Samad , Anwar Ibarhim dan Nik Aziz juga sanggup bersifat sekular dengan menyokong penggunaan perkataan Allah oleh Katholik herald.

Pas juga menghalalkan cara bila Dr Rosli berkahwin dengan membelakangkan wali yang masih hidup dan bernyawa.…

ISU FDI DAN MASA DEPAN NEGARA

Tun Mahathir telah mengulangi dan berpesan mengenai FDI. Hari ini kita membuka ruang yang besar untuk menarik pelabur masuk , walaupun pelbagai insentif disediakan oleh kerajaan terhadap mereka tetapi sejak 19 tahun ia masih tidak berubah,

FDI negara paling rendah dibawah Myammar, kenapa ini berlaku ? Pertamanya kerana terlalu banyak redtape yang menjadi karenah birokrasi. Kelulusan lambat dan mengambil masa lama dalam sesuatu perkara, Walaupun kerajaan telah menghimpunkan semua jabatan di Putrajaya tetapi tindakan masih lambat.

Hari ini Perdana Menteri telah menetapkan satu lagi sistem bekerja, iaitu setiap surat perlu diselesaikan dalam tempoh 14 hari bekerja. Adalah menjadi harapan agar ia akan berjaya merubah budaya kerja semua jabatan kerajaan.

Begitu juga dengan GLC, hari ini jawatan-jawatan utama dalam GLC seolah-olah menjadi milik kekal bekas-bekas pesara kerajaan dari gred JUSA.

Tahun lalu TM telah membicarakan tentang masalah GLC dan perubahan sudah nampak walaupun hanya se…

DUIT EKOR 4D HARAM , DUIT WANG EHSAN ?

Tuan-tuan dan puan-puan;

Ada seorang mamat namanya Pakcik Kordi telah gatal tangan membeli nombor ramalan yang dijual secara haram dari sebuah kedai runcit. Kedai runcit ini juga menjual arak haram tetapi nak beli atau nak minum arak haram kena pergi belakang kedai, tetapi ramai juga yanng masuk dari depan dan dari belakang hanya segelintir sahaja (hardcore)

Pagi-pagi lagi ramai orang India dah melelong bila datang dari belakang kedai tersebut. Hairan bila kerap kelihatan polis tanpa uniform keluar masuk kedai ini. Depa pi belakang kut untuk melelong? Tapi bila keluar tak melelong pun. Agaknya dia pi tumpang kencing kut kat belakang?

Tapi tak lah sampai kedai barang runcit menyediakan tandas seperti restoran mamak kari kepala ikan? Tak tahu lah apa yang dia buat. Tak mahu tuduh bukan-bukan. Dia polis tugasnya menjaga ketenteraman awam.

Oppps sorry, aku dah melalut, tapi aku tak melelong hehehe.

Pada keesokan hari Pakcik Kordi terlalu gembira, meloncat-loncat macam beruk kena belacan. Ke…

NIZAR DAP- TBH DIBUNUH -MAI TENGOK

Daripada percakapan ini nampaknya Nizar lebih tahu dari pakar forensik. Eloklah jika Polis menyoal siasat Nizar secepat mungkin. Tuduhan Nizar ini boleh memberi impak besar terhadap kepercayaan rakyat terhadap SPRM.

Dari segi lahiriah Nizar tidak menunjukkan dirinya seorang daripada Parti Islam Pas tetapi seorang Dap.

Benarkah Gerakan dan Mca mendesak Perak mengadakan pilihanraya semula? Kenapa Nizar hanya menuduh Najib yang tidak mahu membubarkan DUN? Kuasa siapa sebenarnya yang mengizinkan sebuah kerajaan dibubar?

Nizar memang bahaya. harap pihak yang bertanggung jawab dalam keselamatan dalam negara melihat dan berbuat sesuatu terhadap Nizar Dap.

Pas sepatutnya mengambil tindakan tegas seperti memecat Nizar dari parti kerana pendirian Nizar tidak islamik. Nizar langsung tidak bercita-cita untuk menubuhkan kerajaan Islam seperti yang diinginkan oleh Pas. Nizar lebih sekular sifatnya.

TM menganggap Nizar adalah jelmaan roh Dap dalam Pas dan tujuannya ialah untuk menarik perhatian Melayu…

POLITIK LONGKANG YB KULA SEGARAN ( DAP IPOH BARAT)

"KULA JANGAN CELUPAR" RAVI CHANDRAN

YB Kula Segaran Ahli Perlimen Ipoh Barat nampaknya tidak begitu senang hati dengan Saudara Ravi Chandran Ketua Unit Pusat Khidmat dan Aduan Barisan Nasional Perak, merangkap Exco Pergerakan Pemuda BN Negeri Perak.

Keceluparan Kula seolah-olah dia seorang kepala samseng yang mencabar Ravi untuk berdebat dengan menyuruh beliau membawa rakan seramai 3 orang untuk berdebat.

Haha...Lihat..Kula bukannya bijak berdebat kerana menyuruh Ravi membawa 3 pemuda BN dan dia juga akan membawa 3 pemuda Dap. Kalau dia berani one by one lah.

Kula juga menuduh Tekun menjual borang dengan harga RM 40 ringgit sehelai. ini bermakna kakitangan Tekun Perak telah membuat duit atas angin dengan menjual borang. Ini satu tuduhan yang berat.

Kula sebenarnya berdendam kerana Ravi dan rakannya dalam BN telah berkerja kuat untuk menjadi Juara Rakyat. Pusat Khidmat dan Aduan BN telah banyak membantu rakyat yang memerlukan bantuan.

Salah satu kemarahan Kula dan Dap terhadap Ravi ialah pendedahan Ahmad bin Aki bekas …

PELANCARAN LAMAN WEB UMNO NEGERI DAN UMNO BAHAGIAN PERAK

Satu majlis pelancaran Laman Web Umno Perak dan bahagian-bahagiannya akan dilancarkan di Ipoh pada Sabtu ini. Semua bahagian Umno Perak akan hadir dan mereka terdiri daripada Ketua Bahagian , Ketua Penerangan dan pegawai IT Pemuda, Puteri dan Wanita Bahagian.

Turut hadir ialah blogger politik penyokong BN dan pemain aktif dalam facebook . Menteri Besar Datuk Seri Dr Zamry akan merasmikan Pelancaran pada malam tersebut.

Dalam menjayakan program ini, satu bengkel media baru turut diadakan dan Datuk Kadir Jasin dijemput untuk membentangkan kertas kerja beliau.

Pada masa yang sama Timbalan Perdana Menteri akan melancarkan Laman Web Politik Beliau di Angkasapuri .

ANTARA FAHRIN DAN YB MIDAH

Hanya selang sehari kedua-dua public figure iaitu Fahrin jejaka Melayu terakhir dan semalam YB Hamidah atau lebih mesra dengan panggilan Kak Midah telah membuat sidang media.

YB Midah Adun Sungai Rapat, dengan berani telah menempelak Pas Perak kerana telah menghina mahkamah. Nizar seolah-olah sudah tahu akan keputusan Mahkamah. TM memuji sikap berani Kak Midah dalam isu ini. TM nak tengok lah kalau ada Pas berani membuat report terhadap YB Midah.

Keberanian Kak Midah menyebabkan pembangkang menggelar beliau sebagai Kepala Samseng Sungai Rapat. Pembangkang sebenarnya cuba menutup kelemahan mereka dan menyalahkan Kak Midah dalam perbagai isu. Jika benar Kak Midah samseng, ia satu pengikhtiran tentang keberanian yang ada pada Kak Midah. BRAVO KAK MIDAH.

Yang sedihnya ialah Fahrin yang sampai menangis dalam sidang media, Apa lah punya jantan tak ada tolo kah komeee..?

DAP BERMINAT DENGAN TEKUN DAN INGIN MERAMPAS HAK MELAYU

TEKUN Nasional yang dahulunya di kenali sebagai Yayasan TEKUN Nasional adalah merupakan agensi di bawah Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi yang diwujudkan pada 9 November 1998. Matlamat penubuhan TEKUN Nasional adalah untuk menyediakan kemudahan pembiayaan secara mudah dan cepat kepada bumiputera untuk memula dan memajukan lagi perniagaan mereka. Mulai tahun 2008, TEKUN Nasional telah membuat perubahan dan pembaharuan selaras dengan keperluan semasa dengan menjadikan institusi ini sebagai sebuah institusi pembangunan usahawan yang strategik dan tidak hanya menyediakan kemudahan modal perniagaan semata-mata. Kini TEKUN Nasional menjadi sebuah institusi yang menyediakan peluang-peluang perniagaan serta peluang-peluang menjana pendapatan, pembiayaan modal perniagaan, khidmat bimbingan dan sokongan serta Jaringan Usahawan. Adalah diharapkan dengan Hala Tuju Baru dan Penjenamaan semula ini, TEKUN Nasional akan menjadi sebuah institusi pelaksana ( executing agency ) yan…

URL PILIHAN TM PALING POPULAR PETANG INI

Ranking dunia di Alexa.com petang ini adalah seperti berikut;
Malaysiakini 3,571
Utusan Malaysia 5,115Berita Harian 6,466Malaysia Today 11,562
Harakah Daily 14,876Tun Mahathir 55, 565
Lim Kit Siang 102, 345Perisik rakyat 166,440
Rocky's Bru 166,524
Agenda Daily 186,92Albanjari 214, 555
1Malaysia 244, 670Parpu kari 247,457Unspinner 325, 598GAP 419, 515
AIDC 442, 230RBF 510, 311
Kadirjasin 533, 210
Dap 643,442Suara Keadilan 659,716Dr Novandri 696, 689
Blog Nik Aziz 698, 864Depa kata 724, 330Gomo 763, 403
Taipingmali 1,008, 392Amin AMK 1,035,637
Neutraldaily 1,219,971Umno Online 1, 323, 204Dewan Pemuda Pas Wilayah Persekutuan 1, 747, 401
Anwar Ibrahim 1,886,681Unit Media Baru 1,988,264Panglima Perang Cyber 2,026,567
KJ Rembau 3,029, 352Dewan Pemuda Pas Perak 3, 388, 727Waadat 3,601,135
Nampaknya rakyat sudah menolak Anwar, Rakyat masih memilih Utusan dan Berita Harian. Malaysiakini hanya popular orang masuk nak tahu gosip panas saja...baca boleh, percaya tidak.

Pengikut Pas masih setia membaca Haraka…

NIZAR BELI 4 BUAH TOYOTA HILUX

Berita terkini yang diperolehi ialah Nizar memiliki 4 buah kenderaan 4x4 seperti gambar di atas untuk kegunaan pusat khidmat parlimen Bukit Gantang.

Hebat!!....tetapi kesesuaian kenderaan ini untuk pusat khidmat P 59 amat tidak praktikal. Lainlah jika Nizar membeli van yang boleh membawa 11 penumpang, boleh juga bawa penyokongnya untuk menonton bola di Stadium Negeri atau stadium-stadium di negeri lain.

Sebut tentang bola, nampaknya Nizar telah dan berusaha untuk memenuhkan stadium dengan pemuda-pemuda Pas, tetapi bukan untuk menyokong pasukan Perak sebaliknya untuk mempertahankan kedudukan Nizar sebagai Presiden Bola Sepak Perak. Buktinya ialah anda akan mendengar suara-suara pekikkan sumbang bergema di dalam stadium.

Berbalik kepada 4x4 tadi, TM ingin menyiasat dari mana sumber kewangan dalam pembelian tersebut. Atau ia adalah disponsor oleh taiko-taiko yang mempunyai kepentingan dalam Dap. Jika 4x4 tersebut di sponsor oleh Dap, ia hanyalah semata-mata untuk mengaburi penduduk Bukit …
Hey Melayu Boloo!! Mari salam cium tangan sama wa punya laja..
Arakahdaily IPOH, 25 Jan: Menteri Besar Pakatan Rakyat Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin menyeru semua pihak mendoakan kepada Allah agar mengembalikan keadilan dan kemakmuran untuk negeri ini.SELAMA INI TAK ADA KEADILAN KER? WUJUD MAHKAMAH IALAH KERANA KEADILAN. DAN SISTEM KEADILAN SUDAH PUN BERJALAN SEJAK 100 TAHUN LEBIH.
APAKAH PERAK TIDAK MAKMUR, JIKA MUNDUR KENAPAKAH PAS, DAP DAN PKR BERSUNGGUH-SUNGGUH UNTUK MERAMPAS PERAK DARI UMNO DAN BARISAN NASIONAL?
Ini berikutan Mahkamah Persekutuan akan memutuskan pada 9 Februari depan kes pertikaian berhubung siapakah Menteri Besar Perak yang sah, kata Setiausaha Sekretariat Pakatan Rakyat negeri, Drs Khalil Idham Lim.PAS MENGGEMBAR GEMBURKAN BAHAWA PAS MENANG 4-1. TETAPI ANDAINYA PAS KALAH 5-0, PAS AKAN MENUDUH TIDAK ADA KEADILAN DALAM MAHKAMAH. HAKIM DITUDUH SUDAH DIBELI OLEH UMNO.
JIKA PAS MENANG 4-1 SEBAGAIMANA YANG DIWAR-WARKAN , BERMAKNA ITU ADALAH KEHENDAH TUHAN…

FIRAUN KECIL DAN FIRAUN BESAR.(klik pada tajuk untuk info seterusnya)

Agenda Daily telah menulis bahawa YB Zukifli Nordin MP Kulim telah melabelkan Firaun Kecil terhadap Khalid Samad dan juga Zaid Ibrahim.

Ini bukan rekaan Agenda Daily , tetapi apa yang dicakapkan oleh YB Zulkifli sendiri. YB Zul terus berkias dan menempelak Anwar Ibrahim juga. Tang mana tu? Tang mana lagi kalau Tang Firaun.

Ada firaun kecil maka andalah firaun besar. Firaun kecil ni tak berapa tahu politik sangat. Nyawa firaun kecil bergantung kepada nyawa firaun besar. Mati firaun besar bererti mati isteri firaun, anak-anak firaun (Firaun kecil) dan mati semua hamba-hambanya. Mati terperangkap dalam piramid.

YB Zul meninggalkan persoalan kepada kita. Jika ada firaun kecil maka adalah firaun besar dan

SIAPAKAH NAMA FIRAUN BESAR yang dimaksudkan oleh YB Zul?

LAGI PENGHINAAN TERHADAP INSTITUSI RAJA YANG DIDEDAHKAN OLEH BLOG exception2008.blogspot.com

Monday, January 25, 2010LAGI MANGKUK HAYUN CUBA HINA ALMARHUM SULTAN JOHOR
Aku betul-betul sakit hati bila ramai anak-anak melayu moden yang diresapi pemikiran liberal mempersoalkan adat berkabung selepas kemangkatan Almarhum Sultan Johor. Aku tak faham apa yang merasuk dalam fikiran budak-budak ini sekarang. Adakah ini hasil didikan mak bapak diorang? Jika benar ini hasil didikan mak bapak diorang, aku percaya si Tanggang moden akan muncul lagi...

Budak-budak hingusan ni mungkin tak pernah terdidik dengan tatasusila dan kesopanan. Malah langsung tak terdidik untuk menghormati sesama manusia. Aku tak kisahlah jika dia tak dapat terima adat berkabung tu. tapi janganlah terlalu angkuh hingga memaparkan dalam Facebook. Kononnya bangga la sangat bila dapat menyuarakan tak puas hati. Setakat diam sahaja dah cukup. Tak perlu suarakannya. Jika silap langkah maka, Polis akan menjamput anda ke balai. Time tu lah nko akan terkencing-kencing dalam seluar kena soal-siasat...

Adat berkabung bukan pak…

ADUKA TARUNA MAHU LARI MANA?

Memuatkan ...
1/23/2010
BLOG BIADAP
Satu tindakan tegas patut diambil oleh Suruhanjaya Multimedia terhadap blog-blog yang kurang ajar dan biadap seperti ini.

TM memuji kepada polis yang cepat bertindak terhadap penulis komen FB tentang ugutan bakar rumah ibadat. begitu juga dengan kes membaling api ke rumah ibadat. 15 sudah ditangkap. Blog yang dimaksudkan ialah yang menghina kemangkatan Sultan Johor.

Kepada pengendali blog dan penerbit youtube yang sengaja dan secara sedar menfitnah dan menyebarkan berita yang tidak betul perlulah diambil tindakan yang wajar berdasarkan akta yang ada.
Dicatat oleh TAIPINGMALI (TM) di 1/23/2010 06:27:00 AM

JOHOR BAHRU 24 Jan. - Pemuda UMNO Johor hari ini membuat laporan polis terhadap seorang penulis blog yang didakwa mengeluarkan kenyataan menghina institusi raja-raja Melayu.

Laporan itu dibuat di Ibu Pejabat Polis Johor Bahru Selatan kira-kira pukul 6.30 petang ini.

Ketua Pemuda UMNO negeri, Fadhil Maskon menyifatkan tindakan penulis blog, dikenali sebagai A…

ANWAR MENYOKONG PENGGUNAAN KALIMAH ALLAH OLEH KATHOLIK

Dalam ceramah perdana Pkr di Ceras pada 21 Januari 2010, Anwar telah menyokong penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam dan mengheret Sheikh Yosof Qurdawi kononnya Sheikh membenarkan penggunaan kalimah Allah oleh agama lain.

Harap YB Zulkifli Nordin pagi ini dapat membuat laporan polis sekali lagi terhadap bossnya yang nyata menyokong penggunaan kalimah Allah.

Anwar juga memuji Khalid Ibrahim yang memerintah Selangor lebih baik dari 50 tahun Umno memerintah. Haha...dulu dia kata Umno bagus. Anwar menyokong Khalid, nampaknya usaha cas keting tak akan berlaku di Selangor..Marah betul Azmin kepada Anwar, Anwar nyata memihak kepada Khalid.

Anwar menghukum haram jika menteri besar Selangor dan exco ambil tanah. hahah betul kah? Jadi menteri haram ambil satu saham? hehehe,,,,,dia dulu raja pink form ....semua kroni dia kaya raya...bukti? Tun telah pamerkan saham-saham kroni Anwar dalam PAU 1997.

Tak boleh ambil saham dan tak beli minta tanah tetapi boleh minta jadi CEO (pengerusi YBK) dibawah…

PELAJAR UNIVERSITI PERLU PATUH KEPADA PERATURAN

mahasiswa-malaysia-tidak-redha-ditindas

KUALA LUMPUR, 24 Jan: Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) menyeru kepada seluruh mahasiswa dan rakyat keseluruhannya bahawa mahasiswa negara ini tidak pernah redha dengan tindakan yang menindas mereka. Demikian kenyataan media SMM kepada Harakahdaily hari ini berhubung tangkapan sembilan pelajar institusi pengajian tinggi awam (IPTA) semalam.Menurut kenyataan itu, seluruh mahasiswa IPTA semalam telah melakukan perarakan aman menuntut demokrasi bersih (walk for democracy) bermula dari Dataran Merdeka sehingga pusat membeli belah Sogo sekitar jam 10.30 pagi hingga 1 petang.Perhimpunan tersebut menunjukkan ketidakpuasan hati mahasiswa Malaysia ke atas pencabulan demokrasi kampus dan hak-hak mahasiswa.Kenyataan itu menambah, mahasiswa turun untuk memberitahu kepada rakyat bahawa suara mahasiswa selama ini tidak didengari malahan dianggap rendah oleh pihak pentadbiran universiti yang melibatkan hal Ehwal Pelajar hampir di semua kampus.Mahasiswa kecewa…

PERKONGSIAN DALAM PENDIDIKAN-U-WARTAWAN)

Perkongsian bijak untuk membantu pihak sekolah dan guru bukan sahaja terletak dibahu PIBG sahaja. Ngo lain juga perlu turun dan mencari pelanggan di sekolah. Hari ini pihak NGO ataupaun GO hanya menunggu jemputan dari pihakn sekolah.

GO seperti Jabatan Kesihatan, AADK, PDRM PBT ada membantu pihak sekolah dalam pendidikan. JPJ tahun lalu menyatakan mereka bersedia untuk masuk ke sekolah dalam membantu pelajar-pelajar memperolehi lesen memandu motosikal dan diharap tahun ini ia menjadi kenyataan.

Yang paling diperlukan diperingkat sekolah ialah kokurikulum. Jika dapat badan-badan sukarela masuk ke sekolah , itu adalah lebih baik. seperti pengakap, kadet, bola sepak dan pelbagai lagi elok dikendalikan oleh NGO.

Hari ini semua aktiviti ko-kurikulum semuanya dilakukan oleh guru. guru terpaksa di latih dan diberi kursus supaya mahir melatih bola sepak, hoki, renang, olahraga dan sebagainya.

Untuk badan beruniform seperti PBSM, Pengakap, Pandu Puteri, dan sebagainya tugas dipikul oleh guru. Kecu…

APAKAH REAKSI PAS DAN ANWAR IBRAHIM?

Umno menentang penggunaan perkataan ALLAH dan Umno di kritik hebat oleh kepimpinan kanan Pas, kepimpinan Pkr dan juga blog Pas.

Umno dituduh memutar belit keadaaan demi politik sempit Umno. Ok tak apa lah , nak kutuk pun kutuk lah. Ini kerana adat Pas yang sentiasa melihat orang lain terutama Umno sentiasa bersalah. Pas sentiasa baik, telus dan betul.

Hari ini isu kalimah ALLAH sudah sampai ke puncak yang panas. YB Zulkifli Nordin, Harun Din dan ramai lagi sudah berani menentang arus dan menyanggah keputusan Pas dan Pkr sendiri. Nordin rela dipecat oleh Pkr demi mempertahankan syiar Islam.

Apakah selepas ini Nordin akan dituduh memutar belit isu ini demi politik sempit? Atau kepimpinan Pas yang sempit mindanya atau sengaja menyempitkan mindanya demi kepura-puraan dalam pakatan ruyub.

PKR VS PAS

KUALA LUMPUR 23 Jan. — Hubungan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas dikusutkan lagi ekoran tindakan Zulkifli Noordin daripada PKR membuat laporan polis terhadap Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad daripada Pas.Zulkifli yang juga Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru berkata, laporan polis itu dibuat berhubung kenyatan Khalid yang menyebut enakmen larang kalimah“Allah” ketinggalan zaman."Saya dah buat kenyataan dua hari lalu meminta supaya Khalid segera meminta maaf kepada Sultan Selangor dan umat Islam dan menarik balik kenyataan itu tetapi beliau tidak berbuat sedemikian malahan tidak menunjukkan sebarang penyesalan setelah dipanggil menghadap Sultan,” katanya kepada pemberita selepas membuat laporan polis di Balai Polis Masjid India di sini hari ini. - Bernama

PROF DR SITI MUSDAH MULIA

Prof. Dr. Siti Musdah Mulia terpilih sebagai "Women of the Year 2009" pada Il Premio Internazionale La Donna Dell ‘Anno (International Prize for the Woman of the Year) 2009 yang berlangsung di Saint-Vincent, Italia pada Jumat malam 27 November 2009.

Siapa kah dia ? Beliau merupakan seorang wanita dari Indonesia setaraf dengan Salman Rushdi, dan lain-lain yang cenderung kepada Islam Moderate dan dianggap perosak agama Islam.

BERIKUT ADALAH PETIKAN DARI SEBUAH BLOG DARI INDONESIA
Dia merupakan wanita cerdas tamatan Amerika. Pikiran-pikiran sesatnya yang membolehkan nikah sesama lawan jenis merupakan pelecehan ajaran Islam. Dia bahkan menyalahkan ulama-ulama terdahulu dengan mengatakan ulama dulu sebagai picik, berpikiran sempit. Bukan itu saja, bahkan dia menafsirkan sendiri perkataan Quran seenak otaknya.Orang-orang semacam Musdah adalah orang yang perlu dikasihani karena mereka kehilangan gagasan dalam menuangkan pikirannya. Urusan yang berkaitan dengan tingkah laku manusia bai…

TAK DAPAT BALKIS , NAK ROMPAK YBK PULAK.

Khalid gagap cuba menutup kesalahannya untuk merampas tanah milik YBK dan menjadi CEO YBK. Bijak sungguh Si Gagap menipu orang ramai. Penipuan juga turut disokong oleh greenboc. Menuduh YBK nak jual tanah? He he . Nak tahu kisah sebenar yang telus boleh baca di laman YBK.Dato Hj Zainal Abidin Sakom menjadi sasaran Si Gagap kali ini.

Yayasan ini bukan di Selangor saja tetapi melibatkan banyak negeri dan ia adalah usaha Umno, bukan ada setitik pun usaha usaha Pakatan Haprak. Sejak memerintah Selangor adakah Khalid mengarahkan isteri-isteri wakil rakyat Pakatan menubuhkan badan kebajikan seperti Balkis sebelum ini.

Pakatan Reput mana berani menubuhkan Yayasan atau badan-badan seperti Balkis sebab keadaan mereka yang terumbang ambing . Tidak percaya antara satu sama lain. Dap tak percaya Pas, Pas tak percaya Pkr, Pkr tak percaya Pas. Begitu lah sampai bila-bila pun selagi mereka memegang Selangor.

Bagaimanapun atas sebab politik mereka sanggup membohongi rakyat dengan pelbagai alasan politi…